jagrut portfolio1 (2)

Click here to load reader

Post on 27-Sep-2015

215 views

Category:

Documents

1 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

jagrut portfolio1 (2)

TRANSCRIPT

  • Jagrut Shah School of architecture Ph.no- 9409685302 VADODARA DESIGN ACADEMY

    PART PORTFOLIO

  • Jagrut Shah School of architecture

    Pop art

    CO

    NST

    RU

    CT

    ION

    Lamp making

    photography

    anthropometry to understand human posture, proportion and minimum spaces required in various activities.

    Basic design Defined different geometry in square frame and studied structure and behavior of it.

  • RE

    LET

    AE

    D S

    TU

    DY

    TO

    OR

    : M

    AN

    DU

    , M

    adhy

    a pr

    ades

    h RELETAED STUDY TOOR: MANDVI,

    Vadodara

    Jagrut Shah School of architecture

  • Created plinth along with the natural slope of the land and all the levels are visually connected. Triangular water body at the place where Maximum circulation space around. Classrooms are under the trees facing south direction and library open to the terrace of the Classroom which shaded by The trees. `

    STU

    DIO

    :4 I

    NST

    ITU

    TIO

    N

    MUSIC COLLEGE

    SITE: Bank of Mahi river Jaspur, near Vadodara. project was to built music college with function of classrooms for different area of learning music, arena for the performances, auditorium, director office, staff, residence of director

    Jagrut Shah School of architecture

  • Jagrut Shah School of architecture

    Created plinth along with the natural slope of the land and all the levels are visually connected. Triangular water body at the place where Maximum circulation space around. Classrooms are under the trees facing south direction and library open to the terrace of the Classroom which shaded by The trees. `

    STU

    DIO

    :4 I

    NST

    ITU

    TIO

    N

    MUSIC COLLEGE

    SITE: Bank of Mahi river Jaspur, near Vadodara. project was to built music college with function of classrooms for different area of learning music, arena for the performances, auditorium, director office, staff, residence of director

  • ST

    UD

    IO:5

    CA

    MPU

    S D

    ESI

    GN

    RESEARCH & DEVELPOMENT CENTRE

    SITE: Gandhidham, Gujarat project was to built to research & development center with function of Reception, Waiting, Visitors gallery, Laboratories, private laboratories, EPBX & server server room, changing room Auditorium,Library, Canteen, recreational area, Toilets.

    Site has very gently contoured land adjoining to the sea, no trees on the site. Area is located on hot and humid climate.so, using the fins on the south facade to get defused light and good ventilation. provided brick jali where big opening has given on the south faade.

    Air passes from the surface of water body and getting cool and get inside form the brick jali.

    Jagrut Shah School of architecture

  • Air passes from the surface of water body and getting cool and get inside form the brick jali.

    Jagrut Shah School of architecture

    ST

    UD

    IO:5

    CA

    MPU

    S D

    ESI

    GN

    RESEARCH & DEVELPOMENT CENTRE

    SITE: Gandhidham, Gujarat project was to built to research & development center with function of Reception, Waiting, Visitors gallery, Laboratories, private laboratories, EPBX & server server room, changing room Auditorium,Library, Canteen, recreational area, Toilets.

    Site has very gently contoured land adjoining to the sea, no trees on the site. Area is located on hot and humid climate.so, using the fins on the south facade to get defused light and good ventilation. provided brick jali where big opening has given on the south faade.

  • ST

    UD

    IO:6

    WO

    RK

    ING

    DR

    AW

    ING

    POLYCLINIC

    SITE: Karelibaug, Vadodara Designed polyclinic with function of small clinic and operation theatre of Dental, Gynecology, Neo-natal, Ophthalmology, Orthopedic.

    Jagrut Shah School of architecture

  • ST

    UD

    IO:7

    HO

    USI

    NG

    Contemporary Housing SITE: Sunfarma road, Vadodara. Designed housing society for MIG, HMIG, HIG. For the MIG, Created pockets between floors for interaction and terraces and balconies are open to the pocket..

    For HMIG and HIG, created Plastic space or multipurpose space which can be use for small functions. Given a big opening on north side and half shaded terrace on south side.

    Jagrut Shah School of architecture

  • Jagrut Shah School of architecture

    ST

    UD

    IO:7

    HO

    USI

    NG

    Contemporary Housing SITE: Sunfarma road, Vadodara. Designed housing society for MIG, HMIG, HIG. For the MIG, Created pockets between floors for interaction and terraces and balconies are open to the pocket..

    For HMIG and HIG, created Plastic space or multipurpose space which can be use for small functions. Given a big opening on north side and half shaded terrace on south side.

  • ST

    UD

    IO:8

    UR

    BA

    N D

    ESI

    GN

    CULTURAL MUSEUM

    SITE: Dholera SIR (Special Investment In Region) Designed Cultural Museum in Dholera buffer zone, medium to connect Dholera village to Dholera SIR.

    Including functions are administration area, cultural museum, Exhibition Gallery, Open Exhibition, Artist Workshop Area, Performing Stage(Manch), classes for Cultural Activities, library, Craft Market, Village Complex, Food street, residence for artist, residence for workers,

    Jagrut Shah School of architecture

  • Jagrut Shah School of architecture

    ST

    UD

    IO:8

    UR

    BA

    N D

    ESI

    GN

    CULTURAL MUSEUM

    SITE: Dholera SIR (Special Investment In Region) Designed Cultural Museum in Dholera buffer zone, medium to connect Dholera village to Dholera SIR.

    Including functions are administration area, cultural museum, Exhibition Gallery, Open Exhibition, Artist Workshop Area, Performing Stage(Manch), classes for Cultural Activities, library, Craft Market, Village Complex, Food street, residence for artist, residence for workers,

  • Jagrut Shah School of architecture

    ST

    UD

    IO:9

    DE

    SIG

    N T

    HE

    SIS

    CENTRE FOR ENVIRONMENTAL AWARNESS

    SITE: Polo Forest, Gujarat AIM: The aim of the project is to give an identity to the polo forest and making people aware of its existence, while tapping its archeological history and botanical research potential. My proposed programme is museum, research laboratories, environmental education camp, canteen, administration, toilet blocks, dormitories, caretaker room, security cabin, accommodation

  • Jagrut Shah School of architecture

    ST

    UD

    IO:9

    DE

    SIG

    N T

    HE

    SIS

    CENTRE FOR ENVIRONMENTAL AWARNESS

    CONCEPT: the concept is to use the existing trees to the maximum potential and create an idyllic atmosphere with the help of these trees. To utilize the trees fully i had to make every tree approachable with the help of terraces. The building has been oriented in such a way that the existing trees help shade the built and unbuilt spaces. The network of the spaces has been designed such that it allows easy distribution of people allover the site.

  • Jagrut Shah School of architecture

    ST

    UD

    IO:9

    DE

    SIG

    N T

    HE

    SIS

    CENTRE FOR ENVIRONMENTAL AWARNESS

    CONCEPT: the concept is to use the existing trees to the maximum potential and create an idyllic atmosphere with the help of these trees. To utilize the trees fully i had to make every tree approachable with the help of terraces. The building has been oriented in such a way that the existing trees help shade the built and unbuilt spaces. The network of the spaces has been designed such that it allows easy distribution of people allover the site.

    Passage Using as a Shading element The passage has been used as a shading element for the courtyard during the mid-day sun hours.

    Stairs & Ramp The ramp & steps combination helps in reducing circulation as well as provides a choice of using either the ramp or steps or both.

    Pergola The pergolas break the direct sunlight coming on the porch while staggering them increases their shading.

    PASSAGE

    Louvers The louvers break the harsh sun that enter the museum from the courtyards

    Exploded View Light Well The Light Well has been introduced to allow natural air and light into the archeological exhibition space, the walls of these well can also be used as an exhibiting surface for environmental exhibition. The two Light Wells have also helped in directing the circulation in the exhibition spaces. Mutual Shading

    The building blocks provide shade from the sun to each other during different hours of the day while also covering the narrow passage between them

  • Jagru