marketingu guerilla

of 11 /11
UNIVERSITETI ‘AAB’ GJAKOVË MARKETING Punim seminarik Lenda:Marketing Tema:Marketingu Gueril Punimi:Leotrina Morina Prof:Malush Tullumi

Upload: leotrina-morina

Post on 24-Jul-2015

363 views

Category:

Marketing


0 download

TRANSCRIPT

Page 1: Marketingu guerilla

UNIVERSITETI ‘AAB’ GJAKOVË MARKETING

Punim seminarikLenda:Marketing

Tema:Marketingu Gueril

Punimi:Leotrina Morina Prof:Malush Tullumi

Page 2: Marketingu guerilla

MARKETINGU GUERIL

Page 3: Marketingu guerilla

Terminologjia guerilla Termi guerila per se pari her u

paraqit gjate luftes se pavarsis ne spanje dhe portugali ne fillim te shek.19.Është shprehje spanjolle e cila perkthehet si betejë.

Page 4: Marketingu guerilla

Është një menyrë jokonvercionale

Interesante

E papritur

Ori

ento

het

tek

Energ

jia

Imagjin

ata

Page 5: Marketingu guerilla

Jay C

on

rad

Levin

son

Termi marketingut gueril është themeluar

nga ´Jay Conrad Levinson

´ në Universiteti Berkeley në vitin

1984.

Jay Conrad Levinson (10 shkurt 1933 - 10

tetor 2013)

Ai ka lindur në Detroit

Në fushën e marketingut e ngriti "guerrile

Libri i parë i tij u botua nga

Houghton Mifflin në vitin l984

Page 6: Marketingu guerilla

Elemetet më të rendesishme qe mund te veqohen janë:

.

•Qëllimi final: fitore ndaj armikut

.

•Përdorim i efekteve të befasishme

.

•Superioritet në përdorimin e taktikave

Page 7: Marketingu guerilla

Guerila-marketing nëpërmjet surprizave arrin

përshtypje të madhe tek konsumatorët, sepse

shfaqet në vende dhe në kohë që ata nuk e presin.

Page 8: Marketingu guerilla

Bazuar në të dhënat statistikore gati se 80% të bizneseve nuk e kanë të njohur termin “Guerrilla Marketing”

Kurse bazuar në të dhënat e marra prej intervistave kemi:

◦ Informim jo i mirë për gerrila marketingun dhe i afrohen me paragjykime.

20%

80%

Sales

Page 9: Marketingu guerilla

. Pika kryesore e marketingut gueril është se aktivitetet janë bërë ekskluzivisht në rrugë apo vende të tjera publike , të tilla si qendrat tregtare, parqe apo plazhe me maksimal të njerëzve qasje në mënyrë që të tërheqë më shumë audiencë. Një nga qëllimet e këtij bashkëveprimi është të shkaktojë një reagim emocional në klientët dhe qëllimi final i marketingut është për t'i bërë njerëzit për të kujtuar markave në një mënyrë të ndryshme se ato janë përdorur për të.

Kompanitë duhet të zhvillojnë një plan për të marrë afër media të ndryshme dhe tregut të synuar. Në mënyrë

për të tërhequr vëmendjen në pjesë e

ngjarjeve. Qëllimi është për të rritur

vlerën e fushatave dhe për të marrë vëmendjen e

konsumatorëve.

Page 10: Marketingu guerilla

Referencat: http://menaxherat.com/ekonomi-2/marketing/cfare-e

shte-guerila-marketing/

http://en.wikipedia.org/wiki/Guerrilla_marketing

https://www.google.com/search?q=guerila&biw=1600&bih=755&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=5IAZVbrRN8zwUqr_gbAG&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=guerilla+market&imgdii=_

https://www.google.com/search?q=guerilla+market&biw=1600&bih=755&tbm=vid&source=lnms&sa=X&ei=-YAZVaWvLtGP7Ab5sIHgDA&ved=0CAwQ_AUoAA&dpr=1

Page 11: Marketingu guerilla

Faleminderit për Vëmendje